Vědci zkouší produkovat kuřata v laboratorních podmínkách, prý chutnají skvěle

březen

22

2017

Vědci zkouší produkovat kuřata v laboratorních podmínkách, prý chutnají skvěle

| 2017-03-22T18:43:03+00:0022. březen 2017 | #věda |

Vědci zkouší produkovat kuřata v laboratorních podmínkách, prý chutnají skvěle

Chtěli byste jíst maso, které není úplně tak masem? Jedna potravinová společnost doufá, že řeknete ano. Nový start-up v potravinovém řetězci, který má sídlo v San Francisku zkouší převrat v masném průmyslu. Ten by měl stát až 200 miliard dolarů. Podnik tvrdí, že už se mu podařilo vyprodukovat první kuře, čistě v laboratorních podmínkách a ze samostatně se reprodukujících buněk. Začátkem tohoto týdne pozvala společnost pár chuťových testrů, kteří měli za úkol oficiálně ochutnat první laboratorně vyprodukovaná kuřata a kachny. A podle plátku Wall Street Journal to prý byl naprostý úspěch. Většina z těch, kdo toto maso ochutnali, řekli, že je chuťově téměř stejné jako reálná kuřata, a že by ho klidně snědli znovu. Tento podnik ze San Franciska není první společností, která zkouší vyprodukovat maso v laboratoři. Například nizozemská firma použila svalové buňky od krav, aby pomocí nich vyrobila první „čisté“ hamburgery a karbanátky na světě. Ale podnik ze San Franciska se specializuje výhradně na kuřata a kachny, protože to jsou dva nejčastější konzumované druhy masa na světě. Zastánci zvířat a vědci říkají, že by to mohlo mít velké etické a ekologické důsledky. Výzkum naznačuje, že pěstování potravin pro rostoucí světové populace, je pravděpodobně potřebné. Sníží se tím také emise skleníkových plynů v příštích třech desetiletích. A sníží se také možnost používání antibiotik v mase. Nová společnost, která začala produkovat „umělé“ maso doufá, že ho začne prodávat do konce roku 2021. Takže co nevidět bychom ho mohli vidět na pultech obchodů.

Vytvořeno s ❤ v systému XOXO - © 2024 Write.cz, s.r.o.