Chcete ploché břicho? Jezte těchto 13 potravin.

Kdo by nechtěl mít ploché břicho s pěkně vyrýsovanými svaly. K vytvoření takové přednosti je potřeba nejen strávit nějaký čas v posilovně, ale také to vyžaduje malé úpravy v kuchyni.

Pokud tělu nedodáte potřebnou výživu, těžko budete mít sílu na efektivní trénink vašich břišních svalů.

Důležitější než množství potravin, je druh potravin, které jíte. Podívejte se na seznam základních potravin, které byste si měli dopřávat téměř každý den.

Borůvky

Proč: borůvky obsahují největší množství antioxidantů ze všech druhů ovoce. Antioxidanty jsou potřebné k regeneraci svalů po těžkém tréninku.

Kdy a jak: vychutnejte si borůvky čerstvé, nebo je zamrazte a kdykoliv si je přidejte do svého potréninkového smoothie.

Tvaroh

Proč: obsahuje kaseinové bílkoviny.

Kdy a jak: je skvělý jako polední svačinka. Je dobré ho smíchat s ovocem, nebo přidat chia semínka.

Vejce

Proč: obsahuje hodně proteinů a jsou v nich obsaženy také tuky a vitamín D.
Kdy a jak: na snídani, jak jinak. Je jedno, jestli si dáte jen bílek, nebo celé vejce. Počet živin zvýšíte, když vejce zkombinujete se svojí oblíbenou zeleninou.

Sója

Proč: jsou super zdroj bílkovin, antioxidantů a vlákniny.

Kdy a jak: nejsnazší způsob, jak dostat do stravy sóju, je pít sojové mléko. Můžete si ho dát ráno, nebo při dopolední svačině. Další možností je koupit si tofu. Obsahuje opravdu hodně bílkovin a málo kalorií. Skvělé!

Celá zrna

Proč: pro sacharidy, které se tráví pomaleji. Díky tomu udržujeme vysokou energetickou hladinu po delší dobu. Sacharidy také pomáhají dodávat živiny do vašich svalů.
Kdy a jak: dávejte si ½ šálku např. guinoa semínek nebo hnědé rýže na večeři. Když si k tomu ještě přidáte 1 lžičku sójové omáčky a sezamových semínek, nebude to mít chybu.

Řecký jogurt

Proč: pro spoustu prospěšných probiotik. Řecký jogurt pomáhá při trávení a je v něm dvakrát tolik bílkovin než v obyčejném jogurtu.

Kdy a jak: sladká odměna na konci dne. Přidejte trošičku medu, čajovou lžičku kakaa, nebo čerstvé ovoce. Jogurt lze také zmrazit ve formách na led a postupně si ho přidávat do smoothie.

Mandle

Proč: jsou plné vitamínu E, zdravého tuku, bílkovin a vlákniny. A můžete si je sebou vzít kamkoliv.

Kdy a jak: kdykoliv, jakkoliv, s čímkoliv

Banány

Proč: draslík, obsažený v banánech, odstraňuje zadržování vody. Banány také zvyšují bakterie v žaludku, které zamezují nadýmání.

Kdy a jak: můžete si ho dát na snídani s ovesnými vločkami, ale také klidně jako odpolední občerstvení a dokonce i jako potréninkové jídlo.

Kajenský pepř, chilli

Proč: přidáním poloviny lžičky do jídla spálíte při pohybu o 10 % více kalorií.

Kdy a jak: Jestli vám nevadí pálivé, přidejte chilli do dressingu nebo na ranní vejce. Zrychlíte tak svůj metabolismus.

Zázvor

Proč: blahodárně působí na žaludek, uvolňuje plyny, díky sloučeninám gingeroly je protizánětlivý a zlepšuje imunitní systém. Konzumace zázvoru může být i prevence proti některým typům rakoviny.

Kdy a jak: kus čerstvého zázvoru zalijte vařící vodou, přidejte svůj oblíbený čaj a citrón.

Artyčoky

Proč: pomáhají detoxikovat tělo, obsahují antioxidanty, vlákninu, vitamíny a minerály. Navíc pomáhají snižovat hladinu cholesterolu.

Kdy a jak: Nejlépe výhody artyčoku využijete, když ho celý uvaříte ve vodě. Po vysušení ho pokapte citronem, potřete čerstvým mletým česnekem, osolte a opepřete. Dobrou chuť.

Vodní meloun

Proč: skvělý zdroj draslíku. Meloun je tvořen z 92% vodou a má přirozené diuretické vlastnosti.
Kdy a jak: kdy chcete a jak chcete.

Celer

Proč: působí protizánětlivě, celý má pouze 10 kalorií, zahání chuť na něco více kalorického.
Kdy a jak: celer si dejte místo chipsů nebo krekrů, také si ho dávejte do polévek, k masům a chilli.