6 věcí, které byste si neměli v restauraci objednávat – radí šéfkuchaři

listopad

29

2016

6 věcí, které byste si neměli v restauraci objednávat – radí šéfkuchaři

| 2016-11-29T22:44:24+00:0029. listopad 2016 | #tipy |

6 věcí, které byste si neměli v restauraci objednávat – radí šéfkuchaři

I přes všechny možné chutě, které Vás v oblíbené restauraci popadnou, byste se měli vyvarovat určitým chybám při objednávání pokrmů. Návod podle šéfkuchařů

1.- Neobjednávejte si ryby v pondělí

Většina restaurací objednává čerstvé ryby každý týden. Obvykle ve čtvrtek nebo v pátek, aby měli zásoby na nadcházející rušný víkend. A taková ryba vydrží opravdu čerstvá a nejchutnější asi tak 3 dny. Což znamená, že pokud svoji rybu dostanete začátkem nového týdne, tak byla už pravděpodobně jednou zmražená a potom už nebude chutnat tak, jako by tomu bylo o víkendu.

2.- Přeskakujte hovězí maso kóbe

Opravdu důvěryhodné chovy plemene Wagyu, ze kterého pochází hovězí maso, známé jako kóbe, jsou maximální vzácností. Kvůli tomu je toto maso podáváno v malých porcích a s extrémně drahou cenou. Existují i restaurace, které z tohoto masa dělají hamburgery, ale popravdě řečeno v takovém hamburgeru bude spíše odpad z tohoto kvalitního masa. Zkuste proto raději něco jiného.

3.- Zapomeňte na kuřecí předkrmy

Mnoho kuchařů kritizuje kuřecí předkrmy. Jsou totiž obvykle předraženy a navíc tyto jídla nejsou tak kreativní, jak ostatní položky v nabídce. A další nevýhoda? Mnoho restaurací dělá toto jídlo dvou a více složkové, přičemž se k sobě různé kombinace zrovna nehodí. Nad tím si už zase lámou hlavu odborníci na výživu. Držte se něčeho lepšího, co bude větší zábavou pro Vaše chuťové buňky a následně i žaludek.

4.- Ukončete jednou provždy objednávky propečeného steaku

Nejednou se už objevily dlouhé argumentace, která přesně říkaly, proč propečený steak není vhodný. Je v nich celá řada důvodů, ale všechny mají podobný výsledek a tím je kvalita servírovaného pokrmu. Jeden známý šéfkuchař řekl, že každý zákazník, který si objedná v restauraci propečený steak, tak ničí péči a nadšení pro řemeslo, které v něm zanechali farmáři a řezníci. Proč vyhazovat v restauraci velké peníze za steak, který Vám bude chutnat stejně, jako kdybyste si doma upekli obyčejné maso?

5.- Zjistěte silnou stránku restaurace

Před tím než půjdete do nové restaurace, je vhodné si zjistit její gastronomickou identitu. Přečíst se menu a podívat se na místní speciality. A toho se poté držet i při výběru svého jídla. V dobré pizzerii si neobjednávejte těstovinový salát, ve steakhouse se vyhněte rybám a kuřecí teriyaki nebude pravděpodobné nijak zvlášť dobré v sushi baru.

6.- Nenechte se oblbnout dlouhými a dobře znějícími názvy jídel

Pokud otevřete jídelní lístek a k přečtení celého názvu jídla Vám nebude stačit jeden řádek, tak se nemusí zrovna jednat o ten nejlepší pokrm na světě. Pravděpodobně se šéfkuchař snaží vyzdvihnout maximum věcí, proč si dané jídlo objednat. Bohužel mu k tomu nestačí samotná kvalita a chuť připravovaného jídla poté co ho přinesou k Vám.

Vytvořeno s ❤ v systému XOXO - © 2020 Write.cz, s.r.o.