4 rady rodičů, které jsou úplně jinak, než Vás učili

leden

26

2017

4 rady rodičů, které jsou úplně jinak, než Vás učili

| 2017-01-26T21:14:49+00:0026. leden 2017 | #lifestyle |

4 rady rodičů, které jsou úplně jinak, než Vás učili

Rodiče se nás do života snaží vybavit tím nejlepším, co se sami za svůj život naučili. Jejich rady jsou bez pochyby dobře míněné, ale mají vždy pravdu? Mohou se i rodiče mýlit? Představíme Vám čtyři nejčastější rady, které jsou ve skutečnosti jinak. Když jste byli malé děti, rodiče Vás zásobili dobrými radami a návody na život a žití. Stali se Vašimi průvodci cestou života. Některé rady rodičů jsou k nezaplacení a jistě se Vám navždy vryly do paměti a sami je jednou budete předávat svým dětem. Jsou ale rady, bez kterých by se to mělo obejít.

Mylná rada číslo 1

Po jídle byste neměli hodinu cvičit! Skutečnost: Trávení i cvičení potřebují Vaši krev, proto aby byla jejich funkce správná.  Museli byste sníst opravdu velkou porci jídla, aby to trvalo tak dlouho. Hned po jídle by cvičení i plavání bylo nepohodlné, ale je velmi nepravděpodobné, abyste jich nebyl schopen vůbec. Každé cvičení je vhodné započít, když se cítíte dobře a v pohodě.

Mylná rada číslo 2

Nepolykejte žvýkačku! Zůstane Vám v žaludku až sedm let! Skutečnost: Bylo by asi fajn si v břiše nosit suvenýr už od roku 2010, ale není tomu tak. Ani ty nejlepší žvýkačky nemají šanci být pány Vašeho břišního království. Je to prosté – spolknutá žvýkačka se sveze s ostatním jídlem horskou dráhou trávicího traktu a jejich cesta skončí stejně. Z těla odcházejí společně. Jen ve výjimečných případech, kdyby velmi malé dítě spolklo větší množství žvýkaček (30 – 50 kusů), by tento chuchvalec způsobit střevní blokádu.

Mylná rada číslo 3

Příliš mnoho krůtího masa způsobuje ospalost! Skutečnost: Krutí maso obsahuje tryptofan, který dle výzkumu může způsobit ospalost. Ale maso neobsahuje tak vysoké množství, aby Vás mohlo vyřadit ze hry. Krůtí, kuřecí i mleté hovězí maso ve skutečnosti obsahují přibližně stejné množství tryptofanu. Jiné zdroje bílkovin mnohdy obsahují vyšší množství tryptofanu na gram, než obsahuje krůtí maso. Proč si tedy po pořádném krůtím steaku připadáme zpomalení? Může za to celkový obsah sacharidů v jídle i přílohách. Pokud takové hodování doplníte alkoholem, můžete se vážně cítit letargičtí.

Mylná rada číslo 4

V chladném počasí se nastydnete! Skutečnost: Nachlazení je způsobeno viry, ne studeným počasím. Teploty vzduchu neovlivní, zda budete napadeni virem. Lidé tímto virem často nakazí před své nosy. Respektive nosní sliznice. Více než zima nachlazení způsobuje blízký kontakt s ostatními lidmi, především jejich bacily.

Vytvořeno s ❤ v systému XOXO - © 2024 Write.cz, s.r.o.